Skrædderlauget

Mott skrædderi er medlem af skrædderlauget og Karina Mott sidder i bestyrelsen.

Skrædderlauget er Danmarks ældste laug, det blev grundlagt i 1275.

Skrædderlauget er en arbejdsgiver organisation og det er vores formål er at fremme, udvikle og fastholde kvaliteten i skrædderi, fremme det kollegiale samarbejde samt modvirke usund konkurrence.

Skrædderi er et af de fag, det er svært at outsource til udlandet, da det er en proces der kræver prøvninger og tilpasninger undervejs, inden man kan levere det færdige produkt.

Produktet skabes med kreativitet, talent og håndelag, og hjernen bliver brugt, når man trækker på teknikker og erfaringer, dialogen med kunden er også meget vigtigt.

Ofte beskrives skrædderi af medierne som noget, der sker af sig selv, da processen er for lang at gengive på film eller tv. En kjole kan meget hurtigt tage 50 timer at fremstille, så at få en ide om morgenen og tage kjolen på om aften, er urealistisk med mindre man haver et stort personale, der kan assistere.

Skrædderiets store styrke ligger i at få materialer til at arbejde sammen, at få tilpasset modellen til selv den sværest krop, at skjule svagheder og fremhæve andre. Denne styrke er også fagets svaghed, da processen bliver meget individuel og tidskrævende, hvilket afspejler sig i prisen.

Besøg http://www.skraedderlauget.dk/pages/forside.php